Defam animatie

Initium, een specialist in design en development, benaderde mij begin juni 2014 voor een animatie voor een klant van hun: DEFAM.

DEFAM is een kredietverstrekker en onderdeel van ALFAM, wat een 100 procent dochter van ABN AMRO is. Vanaf 1 september 2014 werd DEFAM vernieuwd en om dit onder de aandacht te brengen werd Initium ingeschakeld. Als onderdeel van de DEFAM 3.0 campagne wilde Initium een animatiefilm op een videokaart zetten en deze naar de tussenpersonen sturen. Met die animatie kon ik ze goed helpen!

Belangrijk bij deze animatie was dat de film rust, zakelijkheid en betrouwbaarheid moest uitstralen. DEFAM is een serieuze partij en wil niet overkomen als een verstrekker van bijvoorbeeld flitsleningen. De kernwaarden van DEFAM moesten dan ook in de hele animatie naar voren komen. Het eindresultaat is een animatie die kort maar ontzettend duidelijk uitlegt wat er gaat veranderen en wat daar de voordelen van zijn. De reacties van de mensen, die de videokaart met de animatie hebben ontvangen, waren alleen maar positief!

Heeft u zelf ook een concept, product en/of website dat u aan uw doelgroep wilt uitleggen? Denk aan een geanimeerde promo. Neem contact met mij op en u kunt binnen een maand al een eigen animatie hebben.

Regie: Arjen Perez
Productie & Tekst: Initium & Arjen Perez
Animaties: Arjen Perez
Montage & Post-productie: Arjen Perez