Alpha Credit Nederland animatie

Omdat de DEFAM animatie een groot succes was geworden, vroeg Initium mij om een tweede animatie te maken; deze keer voor Alpha Credit Nederland.

ACN verstrekt autoleningen aan particulieren en ondernemers en is onderdeel van ALFAM, wat een 100 procent dochter van ABN AMRO is. Om mensen bekend te maken met hun kredietcheck wilden ze een animatie laten maken. Door deze kredietcheck te doen krijgen mensen gelijk inzicht in wat ze kunnen lenen. Vervolgens hoeven nog maar een paar eenvoudige stappen genomen te worden om de lening af te sluiten en met de droomauto naar huis te rijden.

Belangrijk bij deze animatie was dat de film rust en betrouwbaarheid moest uitstralen, maar wel aantrekkelijker moest zijn dan de DEFAM animatie. Het eindresultaat is een animatie die duidelijk uitlegt waarom je de check zou moeten doen, hoe het werkt en welke vervolg stappen iemand moet nemen om alles rond te krijgen.

Heeft u zelf ook een concept, product en/of website dat u aan uw doelgroep wilt uitleggen? Denk aan een geanimeerde promo. Neem contact met mij op en u kunt binnen een maand al een eigen animatie hebben.

Regie: Arjen Perez
Productie & Tekst: Initium & Arjen Perez
Animaties: Arjen Perez
Montage & Post-productie: Arjen Perez